Terugblik op het gezamenlijke concert met het Boedini Strijkkwartet

Op 21 oktober 2018 vond een concert plaats in het Witte Kerkje te Wieringerwaard van het Hoorns Kamerkoor en het Boedini Strijkkwartet. Met medewerking van Willem Woestenburg.

Het Witte Kerkje

Het was de eerste keer dat het Hoorns Kamerkoor in dit kerkje zong, een mooie lichte ruimte met gewelfd plafond. Al bij het inzingen bleek dat de akoestiek van dit kerkje prachtig was. De kerk was goed bezet, wat heel fijn musiceren is. Gastvrouw Suzette van het Witte Kerkje, heette iedereen welkom en omlijstte de middag op een prettige manier met haar enthousiaste commentaar. Het programma was gevarieerd en bood een mooie combinatie van instrumentale- en koormuziek.

Boedini Strijkkwartet

Het strijkkwartet speelde stukken van Ference Farkas, Gershwin, Duke Ellington en Alexander Glazunow, heel gevarieerde stukken. Daar tussendoor zong het koor liederen van o.a. Sibelius, Sweelinck, Whitacre en Badings. Dankzij de speciale medewerking van de Hoornse componist/pianist Willem Woestenburg kon het bekende ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriël Fauré uitgevoerd worden. Ook het stuk ‘The Snow’ van Edward Elgar, één van de favorieten van het koor, kon gezongen worden dankzij de begeleiding van Willem en twee strijkers van het Boedini-kwartet.

Al met al een mooie muzikale middag met aandachtig luisterend en meelevend publiek, dat met enthousiast applaus liet horen ervan genoten te hebben.

Leden van het Boedini strijkkwartet: Frank Heerze en Ankie Teunisse viool, Tiny Posch altviool en Berna van der Hulst cello.