• Dit event is voorbij.

Zomerconcert 2019 in het Westfries Museum

zondag 7 juli 2019 van 14:30 - 15:00

Het Westfries Museum is Hoorns museum van de Gouden Eeuw.

U wandelt meteen bij het binnengaan van dit 17e eeuwse monument deze eeuw binnen. Stijlkamers, porselein, schilderijen, glas- en zilverwerk, wat een rijkdom! Maar….  er ontbreekt iets, juist ja, muziek. Daar wordt voor gezorgd. Het Hoorns Kamerkoor heeft speciaal voor u een concert met muziek uit de 16e en 17e eeuw samengesteld.

Er wordt o.a. een ode aan de muziek gebracht in ‘Viva la musica’ (Gregor Aichinger) en in ‘O, Musica’ (Paul Peuerl). De liefde en vreugde komen aan bod in ‘Now is the gentle season’ van Thomas Morley en ‘Amor vittorioso’ van Giovanni Gastoldi. Maar natuurlijk is er ook een beetje droefenis zoals in ‘Lasciate mi morire’ en’ Ecco mormorar l’onde’ van Claudio Monteverdi.

In het kwartaalblad van de Vereniging Oud Hoorn lezen we dat in die 17e eeuw muziek maken verplicht was tijdens ‘de maaltijden van burgemeesteren, vroedschap en gerecht’ en bij de inkomst van ‘Princen en de Heeren’. Voel u voor een keer als de Princen en de Heeren, en beleef de Gouden Eeuw opnieuw!

Het Gouden Eeuw-concert wordt op zondag 7 juli 2019 uitgevoerd: om 14:30 uur en duurt ongeveer een half uur.

De toegang is gratis voor bezoekers van het Westfries Museum, maar vraag wel even een kaartje aan de kassa, want vol=vol.

U bent van harte welkom bij dit speciale concert.

Datum:
zondag 7 juli 2019