Passieconcert

zondag 10 april 2022 van 15:00 17:00

Passieconcert door het Hoorns Kamerkoor o.l.v. Arnold Bakker.

Met medewerking van Willem Woestenburg op orgel en piano.

Er worden o.a. liederen gezongen van William Byrd, Henry Purcell, Antonio Lotti en Joseph Rheinberger.

Willem Woestenburg zal werk spelen van Joseph Haydn en een eigen compositie.

Behalve een Passieconcert zal dit concert ook het afscheidsconcert worden van Arnold als dirigent van het Hoorns Kamerkoor. Hij heeft aangegeven dat het moment gekomen is om de prettige samenwerking te beëindigen, hoewel hij nog even energiek is als toen hij 30 jaar geleden begon. Het programma is door Arnold met extra zorg samengesteld en drie liederen -het Stabat Mater van Rheinberger, het Ave Verum van Mozart en Cantique de Jean Racine van Fauré- worden gezongen met begeleiding van Willem Woestenburg.

Hoe actueel klassieke muziek kan zijn blijkt wel uit het werk ‘Wie liegt die Stadt so wüst’ van Mauersberger, dat door het koor gezongen wordt en dat gaat over het onvoorstelbare verdriet na de vernietiging van een stad door een bombardement.

Het wordt dus een speciaal concert, u bent van harte uitgenodigd.

Locatie:     Dorpskerk, Kerkelaan 8 te Zwaag

Entree:       € 15,- inclusief koffie of thee én een zelfgebakken koekje in de pauze. PIN betaling is mogelijk!

Inloop:       vanaf 14.30 uur

Aanvang:   van 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur

Na afloop:  korte nazit met drankjes voor eigen rekening

Belangrijk: Reserveren wordt aangeraden, we verwachten veel publiek. U kunt reserveren via het Contactformulier op deze website. Uw naam en het aantal kaarten worden genoteerd en u ontvangt een bevestiging van de reservering. Vrije zitplaatsen.

Reserveren is mogelijk t/m vrijdag 8 april, daarna uitsluitend nog kaarten aan de kassa.