Jubileumconcert 45 jaar Hoorns kamerkoor 1976 – 2021

zondag 21 november 2021 van 15:00 17:00

Van Souterliedekens tot Hoorns Kamerkoor

In juli 1976 was het eerste concert van het koor, dat destijds nog ‘Souterliedekens’ heette.

Sindsdien zijn 45 jaar verstreken. Drie dirigenten later nam Arnold Bakker in 1992 de leiding van het koor op zich. In 1996 is de naam veranderd in ‘Hoorns Kamerkoor’ en het repertoire is enorm uitgebreid. Onder de bezielende leiding van Arnold is het koor een begrip in muziekminnend Hoorn geworden. Gedurende de afgelopen dertig jaar zijn per jaar twee tot drie uitvoeringen gegeven. Daarnaast zijn concerten in Denemarken, Tsjechië, België en Duitsland uitgevoerd. Het koor is uitgegroeid tot het ‘huiskoor’ van het Westfries Museum door het jaarlijks verzorgen van sfeervolle kerst- en zomerconcerten.

Redenen genoeg om na anderhalf jaar van lockdown en vaccinaties het 45-jarig bestaan met een feestelijk concert te vieren.

De koorleden en dirigent hebben voor dit concert hun favoriete keuze gemaakt uit het uitgebreide repertoire van zo’n 140 werken. De uitvoering bevat twee muzikale intermezzo’s die verzorgd worden door een dwarsfluittrio van Muziekschool Boedijn o.l.v. Ellen de Jong, docent.

Op het programma staan werken o.a. van Thomas Morley, Antonio Lotti, Camille Saint-Saëns, John Tavener en Eric Whitacre.

Het concert wordt uitgevoerd op zondag 21 november 2021 in de Dorpskerk te Zwaag. Aanvang is 15:00 uur. Kerk open vanaf 14.30 uur.

Toegang € 15,- inclusief koffie/thee in de pauze.

Pinnen is mogelijk.

U kunt kaarten kopen aan de kerk of bestellen via de website www.hoornskamerkoor.nl

Bij de ingang van de kerk wordt het coronatoegangsbewijs gescand. Verzoek om apps of bewijzen hiervan mee te nemen. We zien u graag op 21 november, maar als u klachten heeft of onlangs in contact ben geweest met iemand die corona heeft: blijf dan thuis.

Het wordt aangeraden om kaarten te reserveren, want door de 75% maatregel zullen er minder plaatsen beschikbaar zijn. Reserveren kan via het contactformulier. Daarna wordt uw reservering zo spoedig mogelijk bevestigd.

De volgende regels gelden zondagmiddag om onnodige bewegingen en drukte te voorkomen:

– geef elkaar de ruimte bij het betreden en verlaten van de kerk

– neem de jas mee naar de zitplaats

– zoek ook de ruimte bij het kiezen van een stoel

– Ga vooraf thuis naar het toilet, zodat het toilet in de kerk alleen in dringende gevallen gebruikt wordt

– blijf zitten in de pauze. Koffie en thee worden uitgedeeld