Passieconcert Hoorns Kamerkoor

zondag 5 april 2020 van 15:00 16:15

€12,50

Tot onze grote spijt kan het Passieconcert op zondag 5 april a.s. niet doorgaan ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus.

.

De oogst van verdriet

Verdriet kent vele oorzaken, oorlog, verlies, maar ook een nietig virus kan verdriet berokkenen.

We herdenken in deze tijd het lijden en verdriet rond de kruisiging van Jezus.

De Passietijd staat voor bezinning, verstilling en concentratie.

Het koor heeft voor dit Passieconcert dan ook de keuze gemaakt uit werken die aan lijden en verdriet refereren. Centraal in het programma staat het aangrijpende Stabat Mater van Joseph Rheinberger (1839 – 1901). In dit werk, waarin het verdriet van de moeder van Jezus bezongen wordt, wordt het koor op orgel begeleid door Willem Woestenburg. Willem zal tijdens het concert verder twee bewerkingen van stukken van Joseph Haydn uitvoeren.

Ook worden toepasselijke werken van Purcell, Byrd en Lotti uitgevoerd. Het concert wordt afgesloten met het troostende ‘Ubi Caritas’ van Ola Gjeilo (Waar barmhartigheid en liefde is, daar is God).

Soms kan de oogst van verdriet iets moois zijn, al was het maar prachtige muziek.

Wanneer:    zondag 5 april 2020

Waar:           Dorpskerk Zwaag, Kerkelaan 8

Tijd:              15.00 uur – 16.15, geen pauze

Entree:         € 12,50