Jubileumconcert dirigent Arnold Bakker

Zondagmiddag 26 november 2017 werd het feestelijke concert gegeven t.g.v. het zilveren jubileum van Arnold Bakker als dirigent van het Hoorns Kamerkoor.

Het vond plaats in de kleine Dorpskerk van Zwaag, aan de Kerkelaan, waar de akoestiek en de sfeervolle ambiance een waardevolle bijdrage leverden aan het concert.

Het publiek luisterde aandachtig naar de inleiding waarin de jubilerende dirigent werd getypeerd als een enthousiaste en inpirerende leider, die onvermoeibaar is en die dankzij zijn vele muzikale activiteiten steeds met nieuw repertoire komt.

Hij is ambitieus en streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, maar houdt ook van de gezelligheid van gesprekken in de pauze en gedurende de nazit van het koor.

Het was een afwisselend programma met a cappellazang, instrumentaal werk door het Boedini Strijkkwartet en door pianist Willem Woestenburg én begeleide zang, wat zeer gewaardeerd werd door het publiek. Ieder had zijn eigen voorkeuren wat het repertoire betreft, maar het laatste lied, ‘The Snow’ van Edward Elgar, begeleid door twee violisten en piano, vond iedereen een prachtige afsluiting.

Dat de twee dochters van de dirigent hem na het overhandigen van bloemen nog even toespraken en ook nog toezongen met ondersteuning van koor én publiek, zorgde voor een ontroerend slot van een geweldige muzikale middag.

foto’s: Margot Bakels

Meepraten?